Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na radionicu ekspresivne reciklaže „ Recikliraj se!“

Gdje i kada? Galeriji Greta, Ilica 92, Zagreb,
Djeca – subotom od 10h do 12h / Odrasli – subotom od 13h do 16h
Cijena? Djeca 200 kn mjesečno ili 75 kn po susretu / Odrasli 250 kn mjesečno ili 100 kn po susretu ( 85 kn studenti )
Prijave? Na e-mail s naznakom „ Za radionicu ekspresivne reciklaže“ na: info@greta.hr ili kreativniatelje@gmail.com ili telefonski na: 091 796 3365 ili 091 588 3807

Svi koji bi voljeli bit kreativno vođeni kroz nastanak likovnog djela/dizajnerskog proizvoda, upuštajući se u  proces razgradnje osobnog doživljaja ili preoblikovanja predmeta iz neposredne okoline u opuštenom, poticajnom i kreativnom okruženju su dobrodošli! Polaznici će biti uvedeni u pojmove i postupke ‘ready made-a’, ‘asamblaža’, ‘dekolaža’ kroz recikliranje otpadnog materijala slučajno pronađenog ili ciljano odabranog za obradu teme po njihovom izboru.

Ovakva metoda rada ne zahtjeva od polaznika nikakva predznanja iz likovnog područja no poprilično je zahtjevna  po pitanju spremnosti na samostalno istraživanje i pronalaženje vlastitih originalnih rješenja. Polaznicima nisu ponuđena provjerena, konvencionalna tehnička rješenja već takozvane ‘greške’ uče koristiti kao okosnicu u svom radu. Zadaci su široko postavljeni te omogućuju polaznicima istraživanje različitih materijala, samostalno odlučivanje o namjeni konačnog proizvoda i količini pažnje koju su spremni pokloniti svom kreativnom procesu. Na primjer:  račune za struju mogu pretvoriti u ornament za dekoraciju noćne lampe, staru kuhaču mogu pretvoriti u ljuljačku za kanarinca ; i još mnogo toga što će  uz  puno smijeha, eksperimentiranja i zanimljivih priča koje odabrani predmeti sa sobom nose, sami otkriti.

Mentorice služe kao pratnja na koju se mogu osloniti kada zapne i koja pitanjima, pričama i primjerima konstantno potiče njegovu znatiželju i stvaralački potencijal.

Više o radionicama:

http://creativeatelier.blogspot.com/

http://greta.hr/radionica-ekspresivne-reciklaze-2/

O mentoricama detaljno možete pogledati na sljedećim linkovima:

Recycle & Wear

HafoxaH