Zoolimpijada

U subotu počinju upisi u Zoolimpijadu, edukativno-zabavni program za učenike od 2. do 6. razreda koji će se u Zoološkom vrtu grada Zagreba održavati od 2. do 12. siječnja 2014.Zoolimpijada 1

Mladi kreativni edukatori Zoološkog vrta za nadolazeće su zimske praznike pripremili zabavan natjecateljski program kroz koji će školarci moći upoznati nevjerojatne karakteristike raznovrsnih životinjskih vrsta.

Pokretač svega je igra, a uspjeh u Zoolimpijadi ovisi o spretnosti, brzini i snazi igrača. Pobjeda je bliža ako je natjecatelj spretan poput mačke, brz poput geparda ili snažan poput medvjeda.

Među najatraktivnijim su igrama prolazak kroz žablji poligon, zaštita gorile u džungli te natjecanje za najboljeg kuhara tijekom kojeg će se pripremiti hrana za prstenastorepe lemure.

Zoolimpijada 3U skupini mogu biti 24 djeteta, a svaku skupinu vode dva edukatora. Polaznicima su tijekom šestosatnog boravka u Zoološkom vrtu osigurani užina, slastica i čaj. Svakog polaznika na kraju Zoolimpijade očekuje posebno odličje.

Upisi u Zoolimpijadu počinju u subotu, 30. studenog, u Životinjskom kutku grada Zagreba.