Samo u prvih mjesec dana ovogodišnjeg Divljeg ljeta u programu je sudjelovalo više od 200 mališana. Kroz 6 godina postojanja program je završilo više od 1700 djece.

Riječ je o petodnevnom programu u Zoološkom vrtu grada Zagreba kojem je cilj kod školaraca rasplamsati istraživačku strast.

Divlje ljeto 2014 01_1

Sve je veći interes djece za pohađanje Divljeg ljeta u Zoološkom vrtu grada Zagreba. U prvih mjesec dana ove je godine u programu sudjelovalo više od 200 mališana, a polako se popunjavaju i skupine koje će program pohađati narednih tjedana. U 6 godina postojanja program je završilo više od 1700 djece.

Divlje ljeto 2014 01_2

Kroz petodnevni program djeca uče znanstveno proučavati faunu. O svemu vode dnevnik istraživanja.

Pod vodstvom edukatora posjećuju novu nastambu afričkih lavova i sudjeluju u simulaciji paleontološkog iskapanja kostiju špiljskog lava.

S posebnom pozornošću otkrivaju i jelovnike stanovnika Zoološkog vrta. Veseli ih hranjenje bradate agame i morskih lavova, a važnost obogaćivanja životnog prostora životinja u Vrtu otkrivaju kroz izradu kaširanih životinja u koje skrivaju poslastice omiljene određenoj vrsti.

Divlje ljeto 2014 01_3

Koliko se razlikuju životinje unutar iste skupine, djeca doznaju na primjeru crvenouhe te kornjače čančare.

Dio programa izvodi se laboratorijski. Primjerice, jedan od pokusa je odvajanje tekućina različitih boja i gustoća.

Divlje ljeto program je namijenjen djeci od završenog 2. do završenog 6. razreda. Održava se do kraja ljetnih praznika – 29. kolovoza. Djeca su u Zoološkom vrtu grada Zagreba šest sati dnevno pet dana tjedno – od ponedjeljka do petka. Program se održava u dvije smjene – prva počinje u 8, a druga u 14 sati. Svaku skupinu koja može imati između 10 i 24 polaznika, vode po dva edukatora.

Divlje ljeto 2014 01_4

Cijena programa je 450 kn što, među ostalim, uključuje užinu, slasticu te vodu.

Upisi se održavaju u uredu edukatora s istočne strane Zoološkog vrta radnim danom od 8 do 12 sati.

Dodatne informacije mogu se pronaći na internetskoj stranici www.zoo.hr.