BESPLATNE RADIONICE UČENJA ZA UČENIKE 5. I 6. RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE ! – PROGRAM „KAKO DA UČENJE NE BUDE MUČENJE“

lovely_reading_girls_high_definition_picture_168102 (1)

Centar za djecu, mlade i obitelj Modus organizira besplatne radionice učenja za učenike 5. i 6. razreda osnovne škole. Program je namijenjen učenicima koji se ponekad nađu u situacijama u kojima ne znaju odakle početi učiti, ne razumiju gradivo, teže se koncentriraju i/ili teško svladavaju strah prilikom pisanja testova ili odgovaranja.

Našim polaznicima nudimo široku lepezu trikova za brže, lakše i dugotrajnije zapamćivanje gradiva, kako bi imali više vremena tijekom dana i tjedna za sve ostale slobodne aktivnosti u koje su se oduvijek željeli uključiti, a nisu ih do sada mogli ugurati u pretrpan raspored. Očekivani ishodi programa su: veća osviještenost vlastite motivacije za učenje, bolje vještine koncentracije, poznavanje principa organizacije učenja u dnevnom rasporedu aktivnosti, primjena osnovnih principa psihologije učenja u školskom učenju, vladanje strategijama smislenog učenja, pravljenja bilješki, rješavanja zadataka, vladanje tremom, te poznavanje efikasnih strategija pismenog i usmenog odgovaranja. Osim povećanja efikasnosti učenja, ojačavanjem osjećaja vlastite kontrole i smislenosti učenja, jača se i motivacija. Pokazalo se da po završetku programa učenici u prosjeku povećaju efikasnost učenja, poboljšaju ocjene i promjene sliku sebe u području kontrole neuspjeha.

I sve to usvojit će družeći se s nama, kroz igru, vježbu i zabavu, jednom tjedno tijekom 10 radionica u trajanju od 120 minuta. Program uključuje i jednu radionicu za roditelje.

Uključivanju u program prethodi inicijalni razgovor sa roditeljem i učenikom kako bi se utvrdio uzrok poteškoći u učenju te stvarna potreba i motivacija učenika.

Više o programu možete pročitati na linku: http://www.dpp.hr/novosti.php?novost=19.

Za više informacija i dogovor inicijalnog razgovora nazovite Centar za djecu, mlade i obitelj Modus (01/4826-111 i 095/4826-111) ili se obratite mailom na modus@dpp.hr.