72-satni tečaj permakulturnog dizajniranja na otoku Visu (Hrvatska) od 24.4. do 3.5.2015. organizira se u suradnji udruge ZMAG - Zelena mreža aktivističkih grupa (HR), umjetničke organizacije BESA i ZAVOD KUS – Instituta za kulturu učenja i suživota (SLO).

Pridružite nam se na 10-dnevnom permakulturnom putovanju življenja i učenja u prekrasnom ambijentu istražujući i učeći o temama i praktičnim stvarima koje mogu učiniti ovaj svijet boljim mjestom. Ponesite sa sobom znanje, nove ideje, nova prijateljstva i još štošta toga o čemu možete razgovarati i prakticirati kod kuće na odgovorniji, održiviji i tolerantniji način. 
 
72-satni tečaj permakulturnog dizajniranja (PDC) je intenzivni tečaj gdje ćemo učiti o principima i temeljima održivog dizajna. Služi boljem razumijevanju, učenju novih praksi i uvođenju promjena u svakodnevni život kako bismo živjeli odgovornije, slobodnije i kreativnije. 

Na tečaju ćemo se baviti permakulturnim temama poput: sakupljanje i pročišćavanje vode, alternative energije, kompostni toaleti, uzgoj hrane i prehrambeni suverenitet, briga o tlu, održivo graditeljstvo, društvo i zajednica, urbana permakultura….

Gdje: Otok Vis, Hrvatska
Kad: 24.4.-3.5.2015.
Cijena tečaja za 11 dana:  
- 370 € / 2810 kn 
smještaj + ručak + PDC tečaj (72 sata; teorija i praksa + posjet lokalnom OPGu + večernji program)
260 € / 1980 kn
ručak + PDC tečaj (72 sata; teorija i praksa + posjet lokalnom OPGu + večernji program)
113 € / 860 kn 
cijena PDC tečaja za lokalno stanovništvo*U cijenu tečaja uključeno je i novo izdanje udruge ZMAG “Permakulturni dizajn – Priručnik uz tečaj”.

Rok za prijave 15. 4. 2015.

Tečaj se održava na hrvatskom jeziku. 
 
Za prijave i pitanja slobodno nas kontaktirajte na:

kazalistebesa@gmail.com (hr)
isolaissa@gmail.com (slo)

ili telefonom na:
+385 95 517 75 77 (cro)
+386 40 171 828 (slo)
 
O tečaju:
Tijekom dana intenzivno ćemo se baviti učenjem, a navečer ćemo imati vremena za opuštanje, gledanje dokumentaraca o temama iz permakulture, otkrivanje čari i ljepota otoka Visa i druženje s drugim ljudima.
Polaznici koji uspješno ovladaju tehnikom dizajniranja dobivaju međunarodno priznati permakulturni certifikat.
Da biste uspješno završili tečaj te primili certifikat permakulturnog dizajnera, potrebno je sudjelovati na 80% predavanja te na izradi i prezentaciji dizajna.
 
Tečaj će voditi grupa raznolikih predavača iz Hrvatske specijaliziranih u različitim područjima permakulture.
*Zbog praktičnih razloga moguće su manje promjene u programu.