Radionica prirodne kozmetike 2.dio

Dvodnevna radionica prirodne kozmetike

subota 11.04.2015. i nedjelja 12.04.2015.

Nova cesta 4, Zagreb

Vaša kozmetička linija je Vaš osobni kreativni izražaj.

 kozmetika

Vaša kozmetička linija je Vaš osobni kreativni izražaj. Na ovoj radionici idemo korak dalje u izradi prirodne kozmetike. Namijenjena je onima koji znaju osnove o eteričnim uljima. Radionica je praktična i podijeljena je u nekoliko dijelova:

 

SUBOTA 11.04.2015. – od 17:30 – 20:30h

Radionica izrade sapuna hladnim postupkom

Kažu da se po jutru dan poznaje! A za prvo jutarnje veselje kad  koža postaje čista, meka,  glatka i okupana mirisom najzaslužniji je vaš sapun! Nekad su ga naše bake izrađivale na starinski način iz masti i pepela, a danas je industrijski sapun za samo nekoliko kuna dostupan u svakoj prodavaonici. Bez sapuna je život nezamisliv, a ipak ga mnogi u svojoj kupaonici gotovo i ne primijete dok ga ne osjete pod rukom. Ova radionica nas između ostalog vraća u doba naših baka. Zato, ako ste za jutarnju radost i svježinu spremni odvojiti više od odlaska u trgovinu po gotov industrijski sapun, Galbanum Vas poziva na ugodno popodnevno druženje izrade sapuna.

 

KAKO RADIMO?

Na ovoj radionici ne koristimo gotove sapunske baze, nego izvodimo hidrolizu biljnih ulja  u natrijevoj lužini u hladnom procesu  (saponifikaciju). Tek kad prođe prva faza saponifikacije, ugrađujemo ljekovite i biološki vrijedne tvari. Tako sprječavamo da se one u kemijskoj reakciji u većoj mjeri  razgrade i izgube vrijedna svojstva. Na kraju dodajemo prirodne mineralne i biljne boje. Time je naš posao završen i svoj sapun (skupa sa čašicom) nosite kući. Nakon dva dana vadite sapun iz kalupa, stavljate ga na sigurno mjesto i čekate tri do šest tjedana dok proces saponifikacije ne završi do kraja. Vaš sapun je spreman za upotrebu.

 

NA RADIONICI ĆEMO OBRADITI SLJEDEĆE TEME:

  • Proces saponifikacije
  •  Izbor i zastupljenost biljnih ulja u procesu saponifikacije i kako karakteristike pojedinih biljnih ulja utječu na svojstva dobivenih sapuna
  • Kako izabrati i dozirati biljna i eterična ulja aromaterapeutske kvalitete
  • Čime još možemo oplemeniti naš sapun
  • Kako dodati boje
  • Kako rukovati s natrijevom lužinom, vodom i uljem, te mjere opreza koje moramo  poduzeti kako bismo spriječili moguće ozljede i štetu
  • Konačno, izrađujemo sapun sa svojstvima prema vašim željama (sastav, tvrdoća, miris, boja i oblik).

U sklopu radionice obavezno dobivate i skriptu u kojoj je sažeta cjelokupna obrađena materija, pa nema straha da ćete nešto zaboraviti ili propustiti.

 

NEDJELJA 12.04.

Izrada kaladonta i dezodoransa u stiku (12:00 – 14:00)

Njega kose: izrada krutih šampona i regeneratora (14:20 – 16:20)

Njega lica: izrada BB kreme ( 16:40 – 19:00)

 

Izrada kaladonta i dezodoransa u stiku

Ova radionica je pažljivo i profesionalno pripremana isključivo na načelima francuske škole aromaterapije, te jamči vrhunsku (aromaterapeutsku) kvalitetu sastojaka, njihovo djelovanje, kao i funkcionalna svojstva pripravaka potrebna za svakodnevnu upotrebu. Cilj je prenijeti polaznicima potrebno znanje i dati sigurna i jasna uputstva, a istovremeno ostaviti prostora za vlastitu kreaciju.

 

U sklopu radionice obavezno dobivate i skriptu u kojoj je sažeta cjelokupna obrađena materija, pa nema straha da ćete nešto zaboraviti ili propustiti.

 

Njega kose: izrada krutih šampona i regeneratora

Naše šampone izrađujemo od 100% prirodnih supstanci, pri čemu koristimo isključivo sastojke vrhunske aromaterapijske kvalitete. To znači da biljna ulja moraju biti  hladno prešana, maslaci nerafinirani, a eterična ulja botanički definirana i kemotipizirana. Jedino tako možemo ciljano koristiti ljekovita svojstva i sinergijsko djelovanje biološki vrijednih i aktivnih organskih spojeva. Nikakvi konzervansi ili stabilizatori ne dolaze u obzir! Svoj preparat izrađujemo da bismo ga počeli koristiti, a rok trajanja dva do tri mjeseca je dovoljan da ga potrošimo prije nego bakterije uspiju prouzročiti bilo kakav negativan efekat.

 

Njega lica: izrada BB kreme

Unatrag par godina neke velike komercijalne kozmetičke kuće kreirale su BB kremu koja je odmah izazvala ”bum” na tržištu. To je krema koja u isto vrijeme štiti i tonira kožu, pa nije potrebno još dodatno nanositi puder na lice. Izvrsna ideja!!! Ali… poznato nam je već od čega se sastoje komercijalne kreme! Vaša BB krema će zadovoljiti sve što je koži potrebno, jer ima ista svojstva kao i ”obična” prirodna krema. Ona će kožu njegovati, hraniti, vlažiti i zaštititi, jer je sačinjena od odabranih koncentriranih i isključivo prirodnih sastojaka koji su sami po sebi hrana koži. Uz to će je još i tonirati prirodnim pigmentima, tako da više nećete imati potrebu nakon prekrasne prirodne kreme koju ste nanijeli na lice stavljati teške i štetne komercijalne pudere. Kao kod svih prirodnih preparata, i ovdje koristimo osobni pristup. Sastav kreme prilagođavamo Vašem tipu kože, a boju i količinu pigmenta tako da najbolje odgovara Vama. Tako će vaša koža biti zaštićena i njegovana, i izgledati prirodno tonirana bez debelog sloja pudera.

 

CIJENA I PRIJAVE: cijena dvodnevne radionice iznosi 1000 kn + pdv. Prijaviti se možete za kompletnu dvodnevnu radionicu ili možete izabrati pojedine dijelove navedene u tablici:

 

Ime radionice Cijena Vrijeme održavanja
 Izrada sapuna hladnim postupkom  350 kn + pdv  Subota – 17:30 – 20:30h
 Izrada kaladonta i dezodoransa u stiku  200 kn + pdv  Nedjelja – 12:00 – 14:00h
 Njega kose: izrada krutih šampona i regeneratora  250 kn + pdv  Nedjelja – 14:20 – 16:20h
 Njega lica: izrada BB kreme  200 kn + pdv  Nedjelja – 16:40 – 19:00h

 

 

Sve informacije o dvodnevnoj radionici možete dobiti putem e-maila ili telefona.  Prijave se vrše putem e-maila:radionice@galbanum.hr ili putem telefona: +385 01 3794 568. U prijavi navesti ime, prezime, OIB, adresu te kontakt broj. Prijave se zaprimaju do 08.04.2015.

 

VODITELJICA RADIONICE: Katica Wolf, aromaterapeut

 

 

 

Shiatsu

Predavanje o Shiatsu – Ulaz slobodan!

utorak 10.03.2015. Nova cesta 4/priz s početkom u 17:30h

Dođite na predavanje o shiatsu….dobit ćete odgovore što je shiatsu, kako djeluje, odakle dolazi, zašto ići na shiatsu tretmane, što nam shiatsu donosi u osobnom, svakodnevnom životu, zašto upisati trodnevni POČETNI SHIATSU SEMINAR(27.03.- 29.03.2015.) i zašto upisati shiatsu školu i postati profesionalni shiatsu praktičar i koristiti shiatsu znanja u osobnom životu. Demonstrirat ćemo shiatsu tretmane na polaznicima predavanja.

Koliko je Shiatsu poznat govori i činjenica da u Švicarskoj liječnici upućuju klijente na Shiatsu tretmane, učinkovite kod rješavanja problema umora, i malaksalosti, tjeskobe, nemira i drugih problema izazvanih svakodnevnim stresom i napetostima svakodnevnog života. U švicarskoj Shiatsu je partner medicini.

Europska unija je 1997. godine priznala Shiatsu među osam drugih metoda nekonvencionalne medicine i podržala rad i istraživanje o djelotvornosti tih metoda podrške zdravlju.

Predavač: Zlatko Pavlinić Shiatsu praktičar i učitelj

Zlatko Pavlinić jedan je od rijetkih učitelja koji je svoje iskustvo stekao učeči od vrhunskih stranih predavača. Educirao se je i surađivao  sa svjetski poznatim učiteljima Shiatsua, Shin-Taia i QBW®-a: Christian Schnabl, Thomas Prett, Saul Goodman, Shizuko Jamamoto, te Dirk Oellibrandt /Tao Yoga/, Burgi Sedlak /Pranic Healing/.

PRIJAVE: putem e-maila:radionice@galbanum.hr (u subjekt maila navesti:”Predavanje o Shiatsu”) ili sms porukom na broj 099/2215-444

Ulaz slobodan!

 

 

Ž.M. SLAVINSKI VODI U ZAGREBU seminar

Slavinski

Integralni Ekskalibur:

Seminar će se održati 01.05. i 02.05. (petak i subotu) na adresi Jalovečka 1, 10 090 Zagreb Stenjevec. Seminar će trajati od 10:00 – 17:00h.

Unutrašnja Magija Riječi:

Seminar će se održati 03.05. (nedjelja) na adresi Jalovečka 1, 10 090 Zagreb Stenjevec. Seminar će trajati od 10:00 – 16:00h.

CIJENA:

Seminar – Integralnog Ekskalibura iznosi 1.740kn (225€) + pdv

Seminar – Unutrašnja Magija Riječi 965kn (125€) + pdv

Cijena za  oba seminara iznosi 2.310 kn (300€) + pdv

REZERVACIJE:

Broj mjesta je ograničen na maksimalno 35 polaznika. Sve prijave vrše se putem e-maila: radionice@galbanum.hr. Prijava mora sadržavati ime, prezime, kontakt broj i OIB. Nakon prijave potrebno je uplatiti 385 kn + pdv (50€) za rezervaciju mjesta. Informacije kako uplatiti dobit ćete putem e-maila. Sve ostale informacije možete dobiti putem e-maila ili mobitela: 099/2215 – 444, kontakt osoba Mario.

Napomena: prijava je kompletna tek nakon uplate akontacije od 385 kn (50€)

VODITELJ SEMINARA:

Živorad Mihajlović Slavinski

Integralni Ekskalibur

Osnovna ideja Integralnog Ekskalibura jest da je čovjek u potpunosti odgovoran za život koji živi. To doslovno znači da smo svako iskustvo koje imamo ili mi sami stvorili ili smo sudjelovali s drugim bićima u njegovom stvaranju, ili smo dozvolili drugima da nam ga stvore. Spiritualna zrelost počinje kada prihvatimo da smo odgovorni za čitav svoj život. Tada i samo tada postajemo sposobni ukloniti bilo koje neželjeno stanje duha, osjećaja ili različite poremećaje.

Kada hoćemo ukloniti neželjene sadržaje uzaludno je da ih potiskujemo i govorimo sebi da smo jači od njih. U Ekskaliburu mi činimo upravo suprotno, držeći se aksiome Gotame Bude: „Ti postaješ ono čemu se opireš!“ Mi izlažemo sebe što potpunije možemo neželjenom sadržaju i tako ga dupliramo u svijesti. Tada ono može nestati! Poslije toga u stanju smo stvoriti, poželjno i pozitivno stanje. To činimo sa Ekskalibur Formulom, koju ćete naučiti u kratkom vremenu, kroz jednostavne vježbe u toku seminara. Bit ćete iznenađeni koliko je ta formula efikasna i kako je lagana za primjenu. Tada ćete moći primijeniti tu Formulu na važne komponente svog subjektivnog Univerzuma: na stvaranje željenih osobina ličnosti, na uklanjanje fobija, tendenciju odlaganja zadataka koje trebate izvršiti, na uklanjanje negativnih emocija, uvjerenja i odluka koje su usađene u Vas još od ranog djetinjstva.

Potom ćete raditi sa identitetima koje preuzimate u komunikaciji i odnosima s drugim ljudima. Identiteti su kao duhovna odjeća: ne možete plivati ukoliko imate na sebi srednjovjekovni metalni oklop.  Ekskalibur Vam pomaže preuzeti najbolji identitet za neku situaciju.

Ekskalibur seminar će Vam omogućiti da nakon njega pomažete i sebi i drugim bićima: članovima obitelji, djeci, prijateljima. Kruna Ekskalibura je uklanjanje teških, kroničnih problema – emocionalnih i psiholoških, od kojih ste patili najveći dio života. Ova metoda rješava takve probleme za 15-30 minuta. Ona je čudo našeg vremena. Kraj Ekskalibura  je završni proces koji izaziva euforiju kod većine ljudi. Vi ćete doživjeti svoju osobnost kao praznu ploču po kojoj možete pisati ono što želite.

Unutrašnja Magija Riječi

Riječi imaju svoju unutrašnju magičnu moć. One su oduvijek fascinirale pjesnike, filozofe i mistike. Tokom vjekova filozofi su pokušavali pronaći vezu između izgovorenih riječi, osjećaja i misli. U okultnoj tradiciji spominju se tajne mantre i zvučne magijske formule: “hokus-pokus”, “abrakadabra” i “Sezame, otvori se!”  i zvučne formule koje bude čakre. Sve one ukazuju na unutrašnju moć riječi.

Ja sam oduvijek bio fasciniran snagom prikrivenom u unutrašnjoj strukturi riječi. Prije oko 30 godina eksperimentirao sam s ponavljanjem riječi i otkrio posebnu tehniku astralne projekcije, fenomena u kojem  svijest za kratko vrijeme napušta fizičko tijelo.

Zatim sam, vodeći Gnostički Intenziv na Zvučne Formule, a to su bile riječi koje su  se sastojale iz brundanja i zujanja, dovodio Učesnike u stanja izmijenjene svijesti – iskustvo da su oni i te riječi isto!

Konačno, zahvaljujući milosti Proviđenja i svom upornom istraživanju, došao sam do fantastičnog otkrića, do alkemijske formule “Coagula i Solve” – “Zgusni i Razrijedi”, u manipulaciji riječima i uspio sam riješiti jednu od šifri iz Biblije: otkrio sam par polariteta fundamentalan za čitavu ljudsku rasu. Kao što mnogi znaju na osnovu proučavanja mojih knjiga, svaki čovjek ima svoje Osobne Kodove, svoje Praiskonske Polaritete. Ali, u najdubljoj Kolektivnoj Nesvijesti čovječanstva postoje drugi, suštinski najfundamentalniji Kodovi zajednički za sva ljudska bića. Na samom početku Biblije govori se o njima, ali ono što je pod nosom, ljudi posljednje otkriju. Sada je taj pečat slomljen i jedan od Kodova čovječanstva je otkriven!
Na ovom seminaru polaznici će savladati metodu čije je ime: “Verbalna Redukcija i Ekspanzija”

Moja polazna ideja za razvoj metode, Verbalne Redukcije i Ekspanzije bila je sljedeća: kada stavimo svoje osjećaje, iskustva, probleme i njihova rješenja u riječi, mi stvaramo svoj subjektivni svijet. Kada te riječi izmijenimo na poseban način, koristeći alkemijsku formulu Zgusni i Razrijedi (Coagula et Solve) mi taj svoj svijet mijenjamo, a  početni problemi nestaju.

Reakcija većine polaznika je nevjerica, a kada vide ove dvije metode,  zapitaju se – kako je to moguće? Što je potrebno za seminar Unutrašnja Magija Riječi? Nije ti potrebno nikakvo predznanje, početnici su jednako uspješni kao iskusne osobe