Konstelacije su izuzetno učinkovita terapeutska metoda koja u kratkom vremenu omogućuje dobivanje uvida u bit problema i najsloženijih situacija te u moguća rješenja i odgovore. Konstelacije se koriste u timskom vođenju, psihoterapiji, organizacijskom savjetovanju, superviziji, meditaciji, kazališnoj umjetnosti.

KONSTALACIJE (bilo obiteljske ili business konstalacije) čiji je utemeljitelj Bert Hellinger, jest terapeutska metoda poznata po svojoj učinkovitosti i ulasku u “dubinu” problema odnosno takozvanih “zapetljaja”. Termin “zapetljaj” se koristi radi toga što nešto što je “zapetljano” se može lakše “otpetljati ili razrješiti”

konstelacije maslačakKonstalacije su IZNIMNO UČINKOVITE u obiteljskoj terapiji (tkz obiteljske konstalacije) pa ih nerijetko i sami psihoterapeuti tijekom terapije preporučuju svojim klijentima, kako bi se na energetskoj razini razrješili zapetljaji koji će omogućiti nastavak iste), u grupnoj terapiji (odnosno rješavanju individulnih/osobnih zapetljaja uz pomoć grupne energije), individulnoj terapiji (individualne konstelacije) koja se odvija između voditeljice konstalacije i samoga klijenta ili pak u području posla (business konstelacije) bilo da se radi o zapetljajima u poslu u svezi djelatnika , poslodavaca, poslovnih partnera, tržišta i slično.

Nekad su naši najveći zapetljaji vezani za međuljudske odnose, ljubavne odnose i bez obzira koliko se mi “trudili” i ulagali svjestan napor da ih popravimo, stvari nam uvijek nekako izmiču kontroli ne donoseći zadovoljavajuća rješenja naših problema. Kao što možemo dakle vidjeti, njihova primjena je izuzetno velika, na svim sektorima života.

Često je (iako mi to ne znamo, a  imamo li sreće intuitivno osjećamo) punoća našeg življenja ograničena sudbinama i osjećajima koji nama ne pripadaju, koji doista nisu naši, bez obzira na koji se način to može manifestirati. Ponekad to mogu biti i neke teške bolesti, želja za prestankom života, depresija, problemi na poslu, vječiti problemi u obiteljskim, međuljudskim i emotivnim odnosima – jednom riječju zapetljaji koji nam se stalno iznova dešavaju iako se mi trudimo da budemo što “bolji” u svim područjima našeg života.
Razlog tome dakle može ležati u isprepletenosti i vezanosti našeg života sa nitima (da ne kažemo lancima!) obiteljskog sustava (i to ne samo iz ove generacije!) koje nas drže zarobljenima i ne daju nam naprijed. Kao da unutar nas samih, na nekoj podsvjesnoj razini živi i djeluje  neka arhaična struktura, čiji smo i mi dio, a potpuno nezavisno o našem znanju i svijesti.

Ukoliko je naprimjer neki član naše obitelji (ili porodičnog stabla) bio izopćen, ili na bilo koji način zaboravljen i zanemaren, upravo zbog ove nesvjesne obiteljske energetske povezanosti, član obitelji neke iduće generacije (možda baš mi), koji nema nikakvu spoznaju o tome , što se je desilo nekom davnom umrlom rođaku, nosi sa sobom baš taj isti teret izopćenja/zanemarenosti koji mu smeta da živi život u punini i da bude sam odgovoran za sve što mu se dešava u životu.

Jednom rječju:DA BUDE GLAVNI GLUMAC U FILMU O SVOM ŽIVOTU.

Konstalacije nisu još jedna u nizu mnogih tehnika i sudjelovanje na radionici konstelacija ili individualnom tretmanu nije još jedna u nizu radionica na koje se ide jer “je to nešto zgodno” ili “se želi na drugačiji način provesti subotnji ili nedjeljni dan”. Za to vam preporučamo odlazak u prirodu, ispijanje kave u omiljenom kafiću ili nešto drugo što vama najbolje odgovara.

Odlazak na konstalacije (bilo kojeg tipa) znači odlučiti se IZIĆI iz svoje udobne zone (koliko nam je zaista udobno u njoj?) odnosno svjesno se odlučiti na promjenu. A do promjene će doći. Pomaci su često nemjerljivi, iako vrlo osobni, ali vjerujte nam, svi ih dožive, ako ne odmah, tijekom idućih dana ili nekoliko tjedana. Jer proces koji ste energetski započeli se mora energetski i završiti.

Ako ste spremni da uistinu nešto NAPRAVITE ZA SEBE, da izađete iz svoje komforne zone i razrješite se zapetljaja koji vas tište i ne daju vam naprijed pridružite nam se na našim radionicama.
maslačak 1
Sljedeća radionica konstalacija u ZAGREBU je 29.03.2015. U NEDJELJU 10:00-18:00 h
Za dodatne informacije i prijave za sudjelovanje obratite nam se mailom na hr.konstelacije@gmail.com ili telefonom na 095 820 44 09 Biba ili 091 36 00 117 Ines u vremenu od 16.30 do 20.30 sati ili na www.ciruss.net